Strandgatan 30, 523 31 Ulricehamn


Advacy ­– kompetens attraherar kompetens

Roland startade efter många år som IT-konsult ett kontorshotell som han började fylla med människor han kände eller sådana som de han kände kände. Därför var det inte konstigt att kontorsplatserna besattes av it-kunniga personer med olika erfarenheter, förmågor och kompetenser.

Liksom hantverkare som bara rekommenderar sådana som är lika bra eller bättre än de själva fylldes kontoret av riktigt duktiga och drivna kollegor.

Utöver sin yrkesskicklighet hade de något mer gemensamt. De hade alla valt att vara egenföretagare. Att sitta i en organisation som malde ned dem med administrativa sysslor, värdegrundsmöten och andra möten var inget för dem. De vill göra det som de är bäst på. Att leverera bra it-lösningar. Rolands kontorshotell är ett kontorslandskap. Mest är det mycket tyst men ibland kan någon ropa ut ”Har ni stött på det här tidigare?”.

Då lystrar kollegorna och blir intresserade. Problem är deras livsluft, deras föda. De trivdes. Roland har skaffat en bra kaffeautomat och skapat ett fikahörna kring ett runt bord, med bekväma fåtöljer. Under fikarasterna brukade deltagarna prata om sina projekt och kunder. Ibland behövde de en kompetens eller ytterligare resurs till projektet de jobbade med. Någon av de andra kunde då föreslå sig själv eller någon annan i gruppen. De nätverkade. De hjälpte varandra med uppdrag eller förmågor. Kunden drog alltid nytta av det. De var kreativa och självständiga men märkte ganska snart att ensam är stark men flera är starkare. Hur skulle de kunna bli starkare utan att förlora sin självständighet?

Någon tog upp att de borde bilda ett bolag som våra bolag äger. Ett paraplybolag. Det blir enklare att skicka uppdrag mellan oss, vi kan gå ihop och ta större uppdrag, vi kan utveckla produkter och sälja dem genom bolaget. Idén var inte ny, tvärtom. Men fikapauserna och de spontant utropade frågorna hade skapat en gemenskap och bra känsla. Betydligt bättre än vad konsultförmedlarna gjort.

Bra idé tyckte många direkt medan andra ville suga på karamellen lite längre. Att ge upp sin frihet, nja. Tiden gick, några blev otåliga men inte otrevliga, förstod att det var en process som måste gås igenom, ta sin tid. It-folk vill dessutom gå igenom alternativ, för- och nackdelar, konsekvenser. De var noggranna, hoppade inte på något direkt. Det var därför de levererade så bra och genomtänkta lösningar.

Så en dag hade alla tänkt färdigt och ville vara med på ett nytt äventyr. Advacy bildades!

Låter det som ett härligt ställe att arbeta på? - Det är det! Och vi växer och vill bli fler. Kontakta oss (se foten) om ni söker arbetsplats och tror att ni är en bra match för oss!